Gárdonyiné Brassai Klára
Marosvásárhely, 1923.04.12. – Budapest, 2020.03.30

Gárdonyiné Brassai Klára a Partiumi Egyetem Alapítvány alapítója és kuratóriumi tagja utolsó útjára távozott;
Isten nyugtassa! Béke poraira!

Temetése Budapesten a Rákoskeresztúri Új Köztemetőben, 2020. június 22- én volt hamvainak szétszórásával, református szertartás szerint; gyászbeszédet mondott Tar Csaba, a budapesti Erdélyi Gyülekezet lelkipásztora;
Az alapítvány Kuratóriuma nevében tiszteletüket tették és a temetési szertartáson részt vettek: Tőkés László püspök úr és Tőkés József alapítványi titkár; a Felügyelő Bizottságot Virágh János képviselte.

Gárdonyiné Brassai Klára szülőföldje iránti szeretetből a magyar anyanyelvű oktatás támogatására, jótékonysági célzattal hozta létre a Partiumi Egyetem Alapítványt, melynek kuratóriumi tagja is volt elhunytáig. Az alapítvány közel 20 éven keresztül folyamatosan és célszerűen működött és működik jelenleg is. Mivel utódok és rokonok nélkül hunyt el Gárdonyiné Brassai Klára úgy hagyatkozott, hogy nemzeti elkötelezettségből származó jótékonysági szándékai az Ő elhunyta után is „életben maradjanak”; ezért szerény hagyatékával továbbra is támogatni kívánja az általa alapított Alapítvány tevékenységét.
Az alapítvány Kuratóriuma határozatba foglalt köszönettel (20/2020 sz. Hat.) és tisztelő hálával nyugtázza Gárdonyiné Brassai Klára jótékony szándékú végakaratát.

Gárdonyiné Brassai Klára a Partiumi Egyetem Alapítvány Kuratóriumának és Felügyelő Bizottságának legutóbbi, együttes ülésén Budapesten, 2019. május 17-én.

Balról jobbra, ülő sor: Kreutzer Dezső elnök, Gárdonyiné Brassai Klára, Tőkés József titkár;
álló sor: Szabados András, Tőkés László kurátorok és Virágh János, Zika Klára, Kun Csaba FB tagok